Uusibanneri.JPG

Hei.

Lukuvika on kahden kirjallisuudenystävän blogi ja podcast. Luvassa paljon puhetta kirjoista - luetuista ja lukemattomista. 

Lukemisen lokakuu

Lukemisen lokakuu

42833622_490957088065745_4230279865842008064_n.jpg

Tuntuuko sinustakin joskus siltä, että pitää nostaa jalat ylös ja rentoutua, mutta et tiedä mistä aloittaa? Et ole yksin. Netflix auttaa vaivaan, mutta sen hoitoon on myös oikea lääke: Lukuvian #lukuloka-tempaus!

Syksy on kirjan ystävän kulta-aikaa: Finlandia-ehdokkaat julkistetaan, kirjauutuudet täyttävät hyllyt ja kirjamessut lähestyvät kuumeisesti. Valitettavasti me lukuvikalaiset havahduimme siihen, että emme häpeäksemme ole vielä lukeneet edes kaikkia viime vuonna messuilta ostamiamme kirjoja. Aloimme pohtia, mikä vie meidän aikaamme lukemiselta: ainakin sosiaalinen media, Netflixin tuijottelu – ja työtkin haittaavat ikävästi harrastuksia. Lopputilin ottamisen sijaan päätimme kuitenkin keskittyä muihin lukemista haastavien tekijöiden eliminoimiseen. Näin syntyi ajatus lukemisen lokakuusta eli #lukulokasta.

Kokosimme molemmat pinon kirjoja, jotka pyrimme lukemaan ennen lokakuun loppua. Ajatuksenamme on karsia arjestamme juuri niitä tekijöitä, jotka vievät aikaa kirjaan tarttumiselta. Meille nämä asiat ovat esimerkiksi juuri somen käyttö, mutta jollekin toiselle ne voivat olla jotain ihan muuta. Jos ajatus resonoi sinussa, niin voit jakaa kuvan omasta tbr-kirjastasi tai kirjapinostasi hashtagilla #lukuloka ja jakaa mietteitäsi ja edistymistäsi lukemisen kanssa.

Paljastamme myös kirjamessujen alla erittäin salaisen matemaattisen kaavan, jonka avulla voit laskea, montako kirjaa messuilta saat ostaa... Voimme kuitenkin paljastaa, että määrä on suoraan verrannollinen edellisvuosien ostettujen ja vielä lukemattomien kirjojen määrään.

Kuvassa on Essin tbr-pino, joka sisältää seuraavat teokset:

  • Ottessa Moshfegh: My Year of Rest and Relaxation

  • Chris Krauss: I Love Dick

  • Shirley Jackson: Linna on aina ollut kotimme

  • Maggie Nelson: The Argonauts

  • Joan Didion: The Year of Magical Thinking

  • Hanna-Reetta Schreck: Minä maalaan kuin Jumala. Ellen Thesleffin elämä ja taide.

Jenni jakaa omat luettavat kirjansa pian. Toivottavasti innostamme jotakuta muutakin ottamaan lokakuun aikana enemmän aikaa lukemiselle, harrastuksista parhaimmalle. Lukemisiin!

Essi & Jenni

#lukuloka – havaintoja viikon jälkeen

#lukuloka – havaintoja viikon jälkeen

3 + 1 X Bättre Folk

3 + 1 X Bättre Folk