Uusibanneri.JPG

Hei.

Lukuvika on kahden kirjallisuudenystävän blogi ja podcast. Luvassa paljon puhetta kirjoista - luetuista ja lukemattomista. 

Jakso #10 Nostalgiamatka lapsuuden lukumuistoihin

Jakso #10 Nostalgiamatka lapsuuden lukumuistoihin

46430807_355064555053093_842914566227623936_n.jpg

Uusimmassa podcast-jaksossamme sukellamme toivottuun aiheeseen: käymme läpi sellaisia, usein sarjallisia lasten- ja nuortenkirjoja, jotka ovat tavalla tai toisella jättäneet meihin jäljen nuoruudessamme. Ennen jakson äänittämistä kyselimme kuulijoiltamme, mitkä ovat olleet heidän suosikkikirjasarjojaan. Vastausten ryöpyn joukosta löytyi iloksemme myös monia meidän ikisuosikkejamme: The Baby-Sitters Club, Animorphs, Goosebumps, Replica, Sweet Valley High, Tiina-sarja...

Nostalgiajaksossamme keskustelemme muun muassa siitä, millaista naiseuden tai tyttöyden kuvaa lukemamme sarjat ovat välittäneet. Lisäksi vastauksen saavat myös monet päivänpolttavat kysymykset, kuten mitä the Baby Sitters Club -sarjan lastenvahdeista tuli aikuistuttuaan, miksi Replica-sarjan kloonityttö Amy on edelleen ajankohtainen ja kuinka huono Goosebumps-elokuva todella olikaan. Kurkistamme myös Animorphs-sarjan absurdiin maailmaan ja selvitämme, miten sarja todella loppui. (Sillä kukapa olisi nuoruuden innostaan huolimatta koskaan lukenut yhtäkään kirjasarjaa täysin loppuun?)

Jakso löytyy tuttuun tapaan Soundcloudista, iTunesista ja Voiman sivuilta. Toivotamme hurmaavan nostalgiapöhinäistä kuuntelua kaikille!    

P.S. Lisälukemista / kuuntelemista aiheesta kiinnostuneille:

·       The New York Times Book Review -podcast, jossa vieraana R. L. Stine

·       Literary Disco -podcast, joka toimi innoittajana Animorphs-pohdinnoillemme

·       New Yorker ja TBSC-sarjan feministinen perintö

·       The Atlantic ja TBSC Sinkkuelämää- ja Girls-tv-sarjojen edeltäjänä

·       The Hairpin -sivuston hulvaton spekulaatio TBSC-lastenvahtien tulevaisuudesta

Jakso # 11 Lukulupauksia uudelle vuodelle

Jakso # 11 Lukulupauksia uudelle vuodelle

Minä ja Maria

Minä ja Maria