Uusibanneri.JPG

Hei.

Lukuvika on kahden kirjallisuudenystävän blogi ja podcast. Luvassa paljon puhetta kirjoista - luetuista ja lukemattomista. 

Tervehdys

Tervehdys

kalliolla.JPG

Viime syksynä me, Jenni Lindvall ja Essi Rötkönen, teimme jotakin uutta, kutkuttavaa ja vähän jännittävääkin. Essin varovaisesti ääneen lausumasta toiveesta – ”Haluaisin tehdä omaa podcastia” – syntyi sutjakasti ajatus, idea ja toteutus. Perustimme yhdessä Lukuvika-nimisen podcastin, jonka tarkoituksena oli tarjota matalan kynnyksen puhetta kirjallisuudesta ja lukemisesta. Kantava ajatuksemme on se, että kirjallisuus kuuluu kaikille. Siitä keskustellakseen ei tarvitse hallita korkeakirjallista sanastoa tai olla lukenut hyllyllistä (setä)maailmankirjallisuuden klassikoita.

Hyvät ideat tapaavat poikia uutta, ja niin kävi myös Lukuvika-podcastille. Tuntui, ettei kirjallisuudesta voi koskaan puhua, lukea tai kirjoittaa liikaa. Aloimme haaveilla monipuolisemmasta mediasta, johon voisimme keskustelun lisäksi myös kirjata ylös ajatuksiamme lukemastamme.

Näin syntyi Lukuvika-media. Tämä on paikka, jossa jatketaan keskustelua siitä, mihin jaksoissamme lopetimme. Täältä tulet löytämään erinäisiä ajatuksiamme kaikesta lukemiseen, kirjallisuuteen ja kulttuuriin liittyvästä. Lukuvika-media on samannimisen podcastin tavoin kirjallista höpinää, feminististä pohdintaa – sekä ennen kaikkea kirjallista vertaistukea meille kaikille, jotka emme ole Kalevalaamme lukeneet. Tervetuloa!

Essi & Jenni

My Name is Lucy Barton

My Name is Lucy Barton