Uusibanneri.JPG

Hei.

Lukuvika on kahden kirjallisuudenystävän blogi ja podcast. Luvassa paljon puhetta kirjoista - luetuista ja lukemattomista. 

Jakso # 12 Suoritan, siis olen

Jakso # 12 Suoritan, siis olen

53026304_627826094325656_5317291858886393856_n.jpg

Lukuvika-podcastin vuoden toinen jakso käsittelee suorittamista. Puhumme nykyään vallitsevasta jatkuvan itsensä kehittämisen ja parantelun kulttuurista sekä perinteisen että sosiaalisen median lämmöllä vaalimasta menestyjänarratiivista. Jaksossa haemme vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Mistä suorittamisen kulttuuri kumpuaa? Miten nykyiset mediakertomukset ja -ympäristöt luovat paineita ainaiseen itsensä kehittämiseen? Ja kenties tärkeimpänä: kuinka voimme kapinoida tätä suorittamisen ja pärjäämisen eetosta vastaan?

Yhdeksi vastarinnan vaihtoehdoksi tarjoamme aihetta kriittisesti käsittelevien kertomusten kuluttamista ja promotoimista. Lähestymmekin aihetta kahden tuoreen teoksen kautta: Sisko Savonlahti käsittelee esikoisteoksessaan Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu (2018) menestymisen paineita luuseri-identiteetin ja menestysnarratiivin puuttumisen keinoin, kun taas Eveliina Niemisen flash fiction -henkinen Late Bloomers (2018) kuvaa parodisesti nykyistä ylisuorittamisen kulttuuria.

Jaksossa paljastamme myös, kumpi meistä identifioituu laiskan luuserin rooliin ja kumpi kärsii sairaudesta nimeltä suorittaminen. Jakso löytyy tutusti Soundcloudista, iTunesista ja Voiman sivuilta. Rentouttavaa kuuntelua ja lokoisaa, suoritusvapaata viikonloppua teille kaikille!

Jaksossa mainitut kirjat ja lähteet:

  • Kertomuksen vaarat -projekti

  • Sisko Savonlahti: Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu (Gummerus 2018)

  • Eveliina Nieminen: Late Bloomers (Kosmos 2018)

  • Naomi Wolf: The Beauty Myth (1990)

  • Fredrika Runeberg

  • William Golding

Ääriviivat

Ääriviivat

Jakso # 11 Lukulupauksia uudelle vuodelle

Jakso # 11 Lukulupauksia uudelle vuodelle